Rotterdams Publiek | plekken | Openluchttheater Dijkzicht

Info van Wikidata

Wikidata: Q81939393

gebouwd in 1936
gebouw verdwenen in / rond 1979

een openluchttheater
een theatergebouw

straat: Museumpark

beschreven op:
theaterencyclopedie.nl/wiki/Openluc...


In de pers

De deelnemers, jonge werkloozen van 16 tot 25 jaar, verrichten hoofdzakelijk grondwerk, zooals egaliseeren en draineeren van terreinen, het aanleggen van sportvelden, enz. Daarnaast wordt, zij het ook in meer beperkten omvang, vakarbeid verricht, zooals bijv. bij de inrichting van het openluchttheater Dijkzigt.

Op het werkloozen-concert van 8 Juli a.s., des namiddags te 8 uur in het openluchttheater Dijkzicht, zullen worden uitgevoerd: Huldigingsmarsch van Grieg, Norwegischer Künstlercarnaval van Svendsen en Am himmelblauen See en Orkestsuite van Strauss

Ramses Shaffy en Vincent Walter treden zondag op in het openluchttheater Dijkzigt. Een vorig optreden van beide artiesten werd afgelast vanwege het slechte weer.

Eén van de bijkomende voordelen van het feit dat Poetry Park heeft moeten verhuizen, is dat na jaren opnieuw het openluchttheater bij het Dijkzigt-ziekenhuis in hergebruik is genomen. Voorstellingen in dat meest groene theater van Rotterdam moesten ooit worden gestaakt, omdat het ziekenhuis last had van de luide muziek.

Van Wikimedia Commons

Op de kaart

Herinneringen

Optredens in theater

In de laatste periode van het theater waren er optredens van bands. Een voor mij memorabel optreden daar was van barrelhouse. We hadden ze al vaker gezien in eksit maar dit was eerste maal met Hans dulfer in de gelederen. Een schitterend optreden, waar ik voor de eerste keer kennismaakte met de diepe tonen van een sax. Theater was al niet veel meer, maar prachtige plek. Ik kan mij ook nog een ander concert herinneren maar weet de naam niet meer. Zou wel eens Television kunnen zijn geweest, maar dat zou achteraf te mooi om waar te zijn .

Hans, over het jaar 1977

Zelf een herinnering aan deze plek? Deel je herinnering hier en schrijf mee aan de culturele geschiedenis van Rotterdam.

R'dam. Made it happen.

Hondenshow in openluchttheater Dijkzigt te Rotterdam | 2 augustus '58

Hondenshow in openluchttheater Dijkzigt te Rotterdam | 8 augustus '61