Info van Wikidata

Wikidata: Q81610581

gebouwd in 1970
gebouw verdwenen in / rond 1981

een jeugdcentrum
een poppodium

straat: Eendrachtsstraat

In de pers

In het centrum Eksit, Eendrachtstraat 87a te Rotterdam wordt van 23 tot 25 november een film- en videowedstrijd gehouden. Wie daar alles over wil weten, kan bij Eksit (tel. 146775 of 144417) een wedstrijdformulier aanvragen. 'Stimuleren in het bezig zijn met film', is de moraal achter dit Eksit-verhaal.

Het jongerencentrum Eksit in Rotterdam viert volgende week zijn tienjarig bestaan met een jubileumprogramma met veel popmuziek en theater. Donderdag 26 juni presenteren de Incubus Theatre Company en het Eksit Tejater een speciaal voor deze gelegenheid geschreven show getiteld Phantom of the Eksit. Vrijdag treden onder meer op Sjef van Oekel en Gruppo Sportivo, zaterdagmiddag volgen onder andere Headline en Dolbies. Zaterdagavond treden op Jules Deelder, Sjef van Oekel, The Monochrome Set, de Kortini's, The Members en Sound System. In de afgelopen tien jaar hebben in Eksit circa 2.000 popgroepen en - artiesten - concerten gegeven waaronder Graham Parker, Sex Pistols, Tom Waits, Duncan Browne, Tim Hardin en Slade.

Hier te zien

De concerten waarop de lijst hierboven gebaseerd is komen uit setlist.fm. Klik op het jaar om het concert daar te zien (misschien inclusief setlist) en op de naam om de Wikipediapagina van de band of artiest te openen. De lijst is gesorteerd op de grootte, in aantal karakters, van de Nederlandstalige Wikipediapagina bij inlezen.

Op de kaart

Herinneringen

Zelf een herinnering aan deze plek? Deel je herinnering hier en schrijf mee aan de culturele geschiedenis van Rotterdam.