Op Wikipedia

Thalia was een bioscoop die van 1 augustus 1911 tot 1 juli 1912 gevestigd was aan de Rotterdamse Coolvest. Ondanks de kortdurende exploitatie is deze bioscoop van historisch belang omdat het de eerste filmexploitatie was van Abraham Icek Tuschinski, die later zou uitgroeien tot één van de meest toonaangevende bioscoopondernemers van het interbellum, maar voordat hij het Thalia opende nog een landverhuizershotel runde. Tuschinski wist dat toen hij een tot filmzaal om te bouwen afgedankt kerkje aan... lees verder op Wikipedia

Info van Wikidata

Wikidata: Q76161167

gebouw verdwenen in / rond 1912

een bioscoop van 1911 tot 1912
een kerkgebouw

straat: Coolvest

In de pers

De Directie der Thalia Bioscope betrekt zyn films niet van 't Grootste filmverhuurkantoor der wereld, integendeel van 't kleinste en toch is geen Bioscopehouder hier ter stede in staat de films met Hollandsche titels, welke wy vertoonen, vóór ons te draaien. Wat de geëerde bezoekers by ons te zien krygen, zyn anderen eerst na weken in staat te vertoonen. Aanbevelend, DE DIRECTIE.

Op de kaart

Herinneringen

Zelf een herinnering aan deze plek? Deel je herinnering hier en schrijf mee aan de culturele geschiedenis van Rotterdam.