Info van Wikidata

Wikidata: Q76161149
een bioscoop van 1975 tot 1989

straat: Meent

In de pers

In het ontwerp van de bekende theater-architect C. Wiertz strijdt het theatertje ronduit om de eer de gezelligste en meest comfortabele bioscoop van Rotterdam te worden. De ronde vormen van de hal, de kassa, de glazen kastjes met de filmfoto's en het grote kader met het ingebouwde doek, geven het theater een modern, gezellig karakter.

De nieuwe en uiterst sjieke filmzaal die Rotterdam sinds gisteren rijk geworden is, het Oscar-theater aan de Meent, opent zijn deuren met een film die je voortdurend rechtop in je luxe, zeegroene fauteuil doet schieten. Het is Bob Fosse's verfilming van het leven van de tragische Amerikaanse cabaretier Lenny Bruce, die in de jaren vijftig voortdurend en hardhandig in de cel gesmeten werd omdat hij schuttingtaai gebruikte in zijn conférences.

Huub Bals ziet veel voordelen in het feit dat het festival nu weer op een plaats geconcentreerd zal zijn. Hij hoopt dit jaar al permanent films te kunnen gaan vertonen in Cinema Oscar, een bioscoop waar Cannon weinig brood m eer in ziet. Bals: 'Ik wil van Oscar mijn volkstuin gaan maken, een bioscoop, die vanaf half twaalf 's morgens constant films vertoont. Er moeten zo min mogelijk hinderpalen zijn tussen de films en het publiek, zoals bij voorbeeld filmcritici en kassa's. Het liefst zou ik de mensen dan ook voor niets naar binnen laten, en dan aan het einde van de voorstelling om een bijdrage vragen. Als ze de film niet goed vinden, of om andere redenen eerder via de nooduitgang willen vertrekken, dan moet dat maar kunnen''.

Op de kaart

Herinneringen

Zelf een herinnering aan deze plek? Deel je herinnering hier en schrijf mee aan de culturele geschiedenis van Rotterdam.