“Naar de Tel. verneemt, zal het Ooster Theater te Rotterdam, dat in publieks veiling verkocht is, onder directie komen te staan van den heer S. Dellebarre, directeur van den Transvalia Bioscoop. Hij zal in het theater bioscoop- en specialiteitenvoorsteilingen geven.”
“De Burgemeester van Rotterdam heeft het voornemen tot sluiting van het Ooster-theater voor 8 dagen niet uitgevoerd en een waarschuwing tot den directeur gericht, waarin hem te kennen wordt gegeven, dat, indien andermaal blijkt, dat hij voor een in zijn inrichting te vertoonen film reclame maakt op een wijze, die er kennelijk op gericht is dermate de sexueele hartstochten te prikkelen, zeer strenge maatregelen tegen hem zullen worden genomen.”
“'Er was eens een trouwe huzaar' ... ja, dit is 'de' film van 'den' trouwen huzaar en die film wordt deze week in het Ooster theater vertoond. Al heel wat menschen heben deze film gezien en meegezongen, maar ze 'trekt' nog immer, niet tegenstaande de critiek die reeds allesbehalve vriendelijk is geweest ten aanzien van dit populaire lied. De critiek kantte zich echter niet zoozeer tegen de muziek van het lied als wel tegen de veelvuldigheid van weergave ervan. Overdaad schaadt altijd. Toch is deze film alleraardigst en als men het befaamde liedje hoort, lijkt het wel alsof het heelemaal nieuw is. Dat is sterk.”
“Vraag van de heer A. Zuur, een Rotterdammer die zich de oude stad graag herinnert: 'Als je vroeger van het Oostplein de Hoogstraat op liep, welke bioscoop zag je dan het eerst?' Je zag het eerst het Ooster Theater (rechts), dat een ingang aan een zijstraat en ook een ingang aan de Hoogstraat had. Vervolgens links City, dan Asta, ook links, en een aardig eindje verder rechts Thalia. (Heel vroeger had je op de Hoogstraat ook het filmtheater Americain).”
Zelf een herinnering aan deze plek? Deel je herinnering hier en schrijf mee aan de culturele geschiedenis van Rotterdam.