Op Wikipedia

Alhambra was een bioscoop in paviljoen De Veste aan de Coolsingel 221 in Rotterdam. De bioscoop werd door Maatschappij Tuschinski geopend in 1979 en was gericht op het vertonen van de 'betere films'. De bioscoop had twee zalen van elk 195 zitplaatsen. In 1993 besloot eigenaar MGM om Alhambra om te vormen tot een zogenaamde riksbioscoop, waar je voor fl.2,50 naar een film kon kijken.Alhambra werd in 1995 gesloten. lees verder op Wikipedia

Info van Wikidata

Wikidata: Q76161108

gebouwd in 1979
gebouw verdwenen in / rond 1995

een bioscoop

straat: Coolsingel

In de pers

In de strak ingerichte, maar comfortabele zalen, die elk 200 bezoekers kunnen bergen, zal het Amsterdamse bioscoopconcern Tuschinski de zogenaamde 'betere films” vertonen. Alhambra I opent deze week met Woody Allen’s Manhattan en in Alhambra II is de Rotterdamse première van Die Ehe der Maria Braun van de Duitse regisseur Rainer Werner Fassbinder.

Ze lieten zich gisternacht in de bioscoop insluiten na eerst van de film genoten te hebben. Onbekend Is of ze gekeken hebben naar 'Hoge hakken/echte liefde' of naar 'The four seasons', die beide in Alhambra draaien. Wel duidelijk is dat ze bij hun nachtelijk werk over een snijbrander beschikten. Met dat apparaat gingen ze vakkundig te werk. Ze brandden de brandkast, die in de voorraadruimte stond, open en haalden er ruim veertigduizend gulden uit.

Op de kaart

Herinneringen

Zelf een herinnering aan deze plek? Deel je herinnering hier en schrijf mee aan de culturele geschiedenis van Rotterdam.