Info van Wikidata

Wikidata: Q76160975

bekend als:
Cineone vanaf 1937 tot 1937
Edison vanaf 1939 tot 1940
een bioscoop

straat: Goudseweg

Films te zien in dit theater

1
Uit het leven van Dik Trom (1937)
hier vertoond in 1939
1
I was a spy (1933)
hier vertoond in 1939
1
Sohn der weissen Bergen, Der (1930)
hier vertoond in 1940
1
Nina, het Indianenkind (XX)
hier vertoond in 1939
1
Wunder des Fliegens (1935)
hier vertoond in 1937

Het getal in het blokje geeft het aantal weken weer waarin de film vertoond is. Lang niet alle voostellingen zijn bekend - voorstellingen na 1950 zijn sowieso (nog) niet ingevoerd. Er worden maximaal 25 films getoond. Deze gegevens komen van Cinema Context, waar je veel meer informatie over films, voorstellingen en bioscopen kunt vinden.

In de pers

Gisteravond is hier ter stede het eerste Cineone-theater geopend aan den Goudscheweg 120. Na te Haarlem op 24 September j.l. en te Hilversum op 1 October j.l. de theaters te hebben geopend, is thans het eerste Cineone-theater te Rotterdam in exploitatie gebracht, zoodat het Cineone-concern binnen een maand tijds drie theaters heeft opengesteld. De theaters brengen, zonder rangindeeling een afwisselend twee uren-programma.

Hoewel de oorspronkelijke bedoeling was, uitsluitend journaalfilms te draaien, trachtte men gerezen moeilijkheden met den Bioscoopbond te ondervangen door een twee-uursprogramma van meer dan 5 jaar oude speelfilms te geven. Het verhuren van deze films kon de Bioscoopbond niet verbieden […] Waarschijnlijk zijn echter de moeilijkheden onderschat, want Dinsdag heeft de Haarlemsche Rechtbank de N.V. Bouw- en Exploitatie-maatschappij failliet verklaard. Verschillende der bioscopen, vooral die te Hilversum en Rotterdam, werden zeer slecht bezocht. Het publiek scheen daar niet voor oude films te voelen.

Op de kaart

Herinneringen

Zelf een herinnering aan deze plek? Deel je herinnering hier en schrijf mee aan de culturele geschiedenis van Rotterdam.