Rotterdams Publiek | plekken | Café De Unie

Op Wikipedia

Café De Unie is een gebouw uit 1925 in de Nederlandse stad Rotterdam, naar ontwerp van architect J.J.P. Oud. Het oorspronkelijke pand bevond zich aan het Calandplein en werd in 1940 verwoest. In 1986 kwam aan de Mauritsweg een replica van de markante gevel. Dat pand was vervolgens in gebruik als horecagelegenheid met theater en debatcentrum. Van 2014 t/m 2017 was het een homo-uitgaanscentrum en nadien een algemene horecazaak.

Het eerste gebouw

Oud ontving de opdracht het café te ontwerpen... lees verder op Wikipedia

Info van Wikidata

Wikidata: Q4989606

gebouwd in 1986
een koffiehuis
een theatergebouw

straat: Mauritsweg


In de pers

De kans is groot dat Café De Unie van architect Oud, dat bij het bombardement op Rotterdam in 1940 werd vernietigd, zal worden herbouwd in het centrum van de stad. De Rotterdamse Kunststichting zou er onderdak in kunnen krijgen; een deel van het gebouw zal weer plaats bieden aan een café. Café De Unie werd gebouwd in 1925. De voorgevel wordt beschouwd als typerend voor het werk van Oud. Overigens heeft het gebouw maar kort als café gediend. Toen het werd gebombardeerd deed het dienst als autoshowroom

Van Wikimedia Commons

Op de kaart

Herinneringen

Zelf een herinnering aan deze plek? Deel je herinnering hier en schrijf mee aan de culturele geschiedenis van Rotterdam.