Op Wikipedia

Courzand was een feest- en ontspanningsgebouw dat in 1917 werd geopend als onderdeel van het tuindorp Heijplaat dat was aangelegd als woonwijk voor arbeiders van de toenmalige Rotterdamsche Droogdok Maatschappij (RDM). Het is tegenwoordig een café-restaurant.

Geschiedenis

De naam Courzand komt voor het eerst voor als aanduiding van een buitengors of zandplaat die in de Merwe (nu de Nieuwe Maas) was ontstaan bij de uitwatering van het riviertje de Koedood. In 1621 is sprake van de verpachting... lees verder op Wikipedia

Info van Wikidata

Wikidata: Q46631764
een bioscoop van 1942 tot 1958
een evenementenlocatie
een gebouw

straat: Courzandseweg


In de pers

Voor de derde maal heeft de VARA in Rotterdam 'Doe open die deur' gepresenteerd. Dinsdagavond konden in zaal Courzand de Heyplaatbewoners kennismaken met de artisten, die zo vaak door de radio worden afgeroepen. Cor Steijn met Accordeola, het kwartet Jan Corduwener, Ina Verwoerd, Julia de Gruyter, Jetty Cantor, Cees de Lange, Maarten Kapteijn en de Balsamo's zij allen hebben 't hunne er toe bijgedragen, dat de kennismaking uitermate geslaagd is.

Op de kaart

Herinneringen

Zelf een herinnering aan deze plek? Deel je herinnering hier en schrijf mee aan de culturele geschiedenis van Rotterdam.

Deze zaal in interviews

Meer interviews, ook over andere plekken, op het Verhalen overzicht.