Rotterdams Publiek | plekken | NAi-gebouw

Info van Wikidata

Wikidata: Q43968753

gebouwd in 1993
een museumgebouw


In de pers

In Boymans hangen tekeningen en staan maquettes van zes schetsontwerpen van de hand van Jan Benthem en Mels Crouwel uit Amsterdam, Jo Coenen uit Eindhoven, Hubert-Jan Henket uit Boxtel, Rem Koolhaas uit Rotterdam, Wim Quist uit Rotterdam en Luigi Snozzi uit het Zwitserse Locarno. Laten we de ontwerpen eens langslopen.

Architect Carel Weeber verklaarde het instituut 'bij voorbaat ten dode opgeschreven.” Met veel pathos riep hij voor de afgeladen kleine zaal uit: 'Er is al zoveel over nagedacht dat niemand meer wat weet. Het is een bureaucratische vergissing om de stichting Wonen en de stichting Architectuurmuseum erbij te betrekken. Alleen de stofjassen en de oude spullen van het Documentatiecentrum voor de Bouwkunst heb je nodig.”

“Ik ben enorm onder de indruk. Ik had het niet meer verwacht, zeker gezien de voorkeur in de pers voor het ontwerp van Rem Koolhaas boven het mijne. Aan Koolhaas kleeft veel meer het beeld dat hij vooruitstrevend is, en men was geloof ik niet zo gecharmeerd door mijn keuze voor meer historische elementen.” Zo reageerde gisteren in zijn woonplaats Eindhoven de architect Jo Coenen (39) op het nieuws dat hij het definitieve ontwerp mag maken voor het Nederlands Architectuurinstituut.

Op de kaart

Herinneringen

Zelf een herinnering aan deze plek? Deel je herinnering hier en schrijf mee aan de culturele geschiedenis van Rotterdam.