Rotown is een poppodium aan de Nieuwe Binnenweg ten westen van het centrum van de Nederlandse stad Rotterdam.
“Bezoekers van het recente Celluloid Rock Festival die de (mede dank zij Dizzy-Rotterdam tot stand gekomen) programmakrant SWINGENDE SCHERMEN onder ogen hebben gekregen, kunnen er méér van weten. Op de achterkant van dat krantje stond nl. links bovenaan, onder de in lichtkrant-letter uitgevoerde naam Rotown, de volgende annonce: 'Goed nieuws voor bands die al jaren 'onontdekt' met hun ziel en/of demo onder hun arm, lopen. In april gaat een uniek project van start. Het is een combinatie van een live-studio, radiocafé, concertpodium en platenmaatschappij. Voor de programmering en opnames zijn wij op zoek naar: BANDS en SOLISTEN voor de live-at- Rotown cyclus. Rotown heeft een brede programmering, maar stelt eisen aan originaliteit, kwaliteit en het (beperkt) volume.'”
“ROTOWN, de belangerijkste muziek en horeca gebeurtenis van 1987 zoekt: allerlei personeel (zelfstandig werkende kok(kin), bartenders, afwassers, schoonmaaksters, platenpluggers, etc., etc). Hard werken en weinig verdienen. Bel met Jan 010-4774075.”
“Er kan nu ook voor het eerst letterlijk worden gestapt in Rotterdam. Rotown aan de Nieuwe Binnenweg, schuin tegenover dé boogjes, is de schakel tussen cafés als Dizzy en Lux aan de 's-Gravendijkwal, De Unie en het café Radio Rijnmond in het centrum en, nog verder, de gelegenheden rond de Oude Haven. Met Rotown als tussenstop is het allemaal net aan te lopen. Het allegaatje in Rotown (afgeleid van het Amerikaanse platenlabel Motown, ofwel motortown' Detroit) stond de afgelopen dagen dicht opeen gepakt. Praten bleek bijna onmogelijk. Speelden de pophelden op het podium niet voluit, dan stond de muziek wel flink hard aan. 'Ik had gehoopt op een nieuw Rotterdams café met een rustige praathoek en tegelijk een plek om te swingen. Dat is blijkbaar vragen om het onmogelijke,' reageerde een teleurgestelde bezoeker. Maar de meeste bezoekers, waaronder opvallend veel jonge mensen en een handjevol verdwaalde rockers, leken geen behoefte te hebben aan praten. Zij luisterden alleen maar.”
Zelf een herinnering aan deze plek? Deel je herinnering hier en schrijf mee aan de culturele geschiedenis van Rotterdam.