Rotterdams Publiek | plekken | Parkzicht

Op Wikipedia

Parkzicht is een voormalige discotheek gevestigd in Villa Parkzicht in Het Park te Rotterdam. Ze staat bekend als de bakermat van de gabberhouse.

Begin

De discotheek in het statige pand bestond al in de jaren tachtig onder de naam Parkzicht. In die tijd werd er vooral new wave, electronic body music en punk gedraaid. Aan het einde van de jaren tachtig werd de naam ervan veranderd in Ibiza en qua muziekstijl werd er disco, r&b en funk gedraaid. In 1989 kreeg Ibiza twee nieuwe eigenaren die de... lees verder op Wikipedia

Info van Wikidata

Wikidata: Q2683762
een discotheek

straat: Kievitslaan


In de pers

'Parkzicht' in het Park is weer open. Alle sporen van waterschade zijn verwijderd, al heeft het veel tijd, veel geld en veel moeite gekost. De ramp van 1 Februari liet 'Parkzicht' niet onberoerd. Het Park liep onder, het gebouw lag in het diepste gedeelte.... Van de inboedel bleef weinig of niets gespaard: nieuwe parketvloeren, nieuwe stoelen, nieuwe tafels enz., kwamen er voor in de plaats.

De Neus, een Nederlandstalige band bestaande uit Utrechtse en Haagse muzikanten, geeft donderdag 15 maart een gratis Late Evening Concert in Parkzicht

Wanneer houdt muziek op muziek te zijn? Volgens sommigen nooit. Zij definiëren muziek als 'georganiseerd geluid'; elk als muziek bedoeld gefluit, gepiep, geknor, geklop, gebrom, gegil en gebonk is en blijft muziek. Toch kon ik afgelopen zomer, toen ik in de Rotterdamse discotheek Parkzicht voor het eerst met de zogenaamde gabberhouse werd geconfronteerd, niet de gedachte onderdrukken dat dit geen muziek meer was.

Hier te zien

De concerten waarop de lijst hierboven gebaseerd is komen uit setlist.fm. Klik op het jaar om het concert daar te zien (misschien inclusief setlist) en op de naam om de Wikipediapagina van de band of artiest te openen. De lijst is gesorteerd op de grootte, in aantal karakters, van de Nederlandstalige Wikipediapagina bij inlezen.

Op de kaart

Herinneringen

Fela Kuti in Parkzicht

Pas na mijn veertigste ging ik echt uit, na mijn huwelijk. Ik kwam bij Melief Bender. Daar leerde ik mensen kennen en zo kwam ik bij Timmer, Dizzy (elke dinsdagavond jazz) en De Schouw. Alles in mijn uppie. Ik dacht: wat een man kan, kan ik ook. Ik wilde het kroegleven leren kennen. Iets drinken.Soms ging ik na afloop dansen in Parkzicht. Dat was een leuke plek in de jaren tachtig. Fela Kuti trad daar een keer op. Geweldig concert. Hij liet alleen wel uren op zich wachten.

Coby, over het jaar 1987

Fela kuti met mijn vader

In die jaren was ik des avonds niet ‘echt’helder,vaak in parkzicht geweest ,was Super,zoveel verschillende ruimtes,leuke mensen ,al met al wereld tijd.Maar dit covert is gegriefd in mijn geheugen!

Inge Freeth kieft, over de periode 1984-01-01 - 1985-01-01

Fela kuti met mijn vader

In die jaren was ik des avonds niet ‘echt’helder,vaak in parkzicht geweest ,was Super,zoveel verschillende ruimtes,leuke mensen ,al met al wereld tijd.Maar dit covert is gegriefd in mijn geheugen!

Inge Freeth kieft, over de periode 1984-01-01 - 1985-01-01

Zelf een herinnering aan deze plek? Deel je herinnering hier en schrijf mee aan de culturele geschiedenis van Rotterdam.