Rotterdams Publiek | plekken | Villa Dijkzigt

Op Wikipedia

Villa Dijkzigt te Rotterdam werd in 1849-1852 in een neoclassicistische stijl gebouwd door architect Johan Frederik Metzelaar in opdracht van de familie Van Hoboken, op het Land van Hoboken. De villa was vernoemd naar het uitzicht op de Westzeedijk. Later gaf de villa op zijn beurt de naam aan het er naast gebouwde Dijkzigtziekenhuis (geopend in 1960, sinds 2002 Erasmus MC genoemd) en aan de nieuwe stadswijk Dijkzigt. Het gebouw biedt tegenwoordig onderdak aan het Natuurhistorisch Museum Rotterdam... lees verder op Wikipedia

Info van Wikidata

Wikidata: Q2524988

gebouwd in 1852
een museumgebouw
een villa

straat: Westzeedijk


In de pers

Kersttentoonstelling. In het clubhuis van de Rotterdamsche Volksuniversiteit aan den Westzeedijk wordt tot en met 23 December een tentoonstelling gehouden, uitgaande van de universiteit en van de afdeeling Rotterdam van het Nederlandsch Kunstverbond. De eerste afdeeling bestaat uit werken van Dirk Nyland, de tweede werken uit het bezit van de vereeniging Kunstverbond. Voorts zijn er stalen meubelen van De Woning en bloemen van de firma Immink de Lange.

In de loop van volgend jaar zal in het Rotterdamse Museumpark het Natuurhistorisch Museum worden geopend. Het museum wordt gevestigd in de Villa Dijkzigt, een 19de-eeuws pand in het park bij de Medische Faculteit waar eens de redersfamilie Hoboken woonde. Tot voor kort was hier de Volksuniversiteit gehuisvest.

Van Wikimedia Commons

Op de kaart

Herinneringen

Zelf een herinnering aan deze plek? Deel je herinnering hier en schrijf mee aan de culturele geschiedenis van Rotterdam.

Deze zaal in interviews

Meer interviews, ook over andere plekken, op het Verhalen overzicht.