Rotterdams Publiek | plekken | Energiehal

Op Wikipedia

De Energiehal was een sport- en evenementenhal in de Blijdorpse polder in Rotterdam. De Energiehal had een oppervlakte van 6000 m². De Energiehal is gebouwd voor de tentoonstelling E55 die van mei tot september 1955 in Rotterdam werd gehouden. Deze tentoonstelling werd gehouden in de wijk Dijkzigt waar nu de Medische faculteit van de Erasmus Universiteit staat. De Energiehal is na de tentoonstelling verplaatst naar de Blijdorpse polder, dicht bij het Kleinpolderplein en heeft jarenlang als sporthal... lees verder op Wikipedia

Info van Wikidata

Wikidata: Q2336130

gebouwd in 1955
gebouw verdwenen in / rond 1999

een evenementenlocatie

straat: Energieweg


Afbeeldingen

Gezicht op de Energiehal aan de Abraham van Stolkweg. | 3 jan 1970

Gezicht op de Energiehal aan de Abraham van Stolkweg. | 7 sept 1971

In de pers

Het bestuur van de Stichting tot Exploitatie van het Ahoy-gebouw heeft voor het nieuwe gebouw, waarmede het complex zal worden uitgebreid, met algemene stemmen de naam 'Energie-hal' vastgesteld.

Ter gelegenheid van het traditionele zomercarnaval werd zaterdagavond in de Rotterdamse Energiehal een missverkiezing gehouden. De kandidaten, in leeftijd variërend van 17 tot 23 jaar, waren afkomstig uit het hele land.

Op de kaart

Herinneringen

Zelf een herinnering aan deze plek? Deel je herinnering hier en schrijf mee aan de culturele geschiedenis van Rotterdam.

R'dam. Made it happen.

Monstermaaltijd voor 3000 Mariniers in de Energiehal | 9 december '65

Beat-festijn 'Modern Beat '67' | 3 juni '67