Rotterdams Publiek | plekken | LantarenVenster

Op Wikipedia

LantarenVenster is een film- en muziektheater dat sedert 2010 gevestigd is in de plint van gebouw New Orleans, op de Wilhelminapier in Rotterdam. Het neemt deel aan het samenwerkingsverband Cineville. De organisatie is in 1978 gevormd door samenvoeging van theaterzaal De Lantaren, en bioscoop Het Venster. Beide waren gevestigd in een pand in Gouvernestraat in Rotterdam-West, dat sinds de oprichting in 1909 reeds dienst doet als cultureel centrum. LantarenVenster is in 2010 verhuisd vanuit de nabije... lees verder op Wikipedia

Info van Wikidata

Wikidata: Q2322671

gebouwd in 2010
een bioscoop
een theatergebouw

straat: Otto Reuchlinweg


In de pers

Dat Krijn Meerburg ooit nog eens in een vaste baan terecht zou komen had hij niet gedacht. De 59-jarige exploitant van het Rotterdamse Cinerama en programmeur van de Amsterdamse filmtheaters Kriterion en De Uitkijk geeft de brui aan het zelfstandig ondernemerschap. Hij wordt directeur van het Rotterdamse filmtheater Lantaren/Venster, dat in oktober een nieuw pand aan de overkant van de Maas, op de Kop van Zuid, betrekt. 

Even leek het erop dat de Oscar-uitreiking dit jaar niet zou worden uitgezonden in Nederland. Net 5-eigenaar Talpa (lees: John de Mol) had er geen trek of vond de rechten te duur en haakte af. Maar Fox sprong in het gat waardoor we in Nederland toch kunnen kijken naar de live-uitzending van de 92ste editie van de Oscars. LantarenVenster maakt er een evenement van, dat ’s middags al begint met de vertoning van zeventien Oscar-genomineerde films. Ze zijn te zien in drie rondes, zodat iedereen tot ’s avonds laat drie films kan zien. Een mooie gelegenheid om nog niet geziene Oscar-genomineerden in te halen.

Op de kaart

Herinneringen

Zelf een herinnering aan deze plek? Deel je herinnering hier en schrijf mee aan de culturele geschiedenis van Rotterdam.