Rotterdams Publiek | plekken | Koninginnekerk

Op Wikipedia

De Koninginnekerk (vernoemd naar koningin Wilhelmina) was een kerk aan de Boezemsingel in Rotterdam, op de grens tussen de wijken Crooswijk en Kralingen. De kerk werd in 1907 in gebruik genomen en in 1972 gesloopt.

Geschiedenis

Ontstaan
Begin twintigste eeuw waren veel Rotterdammers naar nieuwe wijken buiten het stadscentrum verhuisd. Sommige in het centrum gelegen kerkgebouwen kampten daardoor met verminderd bezoek en werden gesloten en verkocht. De opbrengst investeerde men in nieuwe... lees verder op Wikipedia

Info van Wikidata

Wikidata: Q1923227

gebouwd in 1900
gebouw verdwenen in / rond 1972

een concertgebouw van 1940 tot 1966
een kerkgebouw

straat: Boezemsingel


In de pers

Uit meer dan muzikaal oogpunt alléén was het optreden Van Alfred Cortot, de 71-jarige beroemde pianist, één der interessantste belevenissen van het Rotterdamse seizoen […] En in tegenstelling tot alle andere pianisten, die met de koele acoustiek der Koninginnekerk te kampen hebben, wist hij al spelend ons met de ziel der componisten in contact te brengen, als waren we in de intimiteit der huiskamer.

Van Wikimedia Commons

Op de kaart

Herinneringen

Zelf een herinnering aan deze plek? Deel je herinnering hier en schrijf mee aan de culturele geschiedenis van Rotterdam.