Rotterdams Publiek | plekken | Kunsthal Rotterdam

Op Wikipedia

De Kunsthal Rotterdam, geopend in 1992, is een expositieruimte in Rotterdam. Het is de eerste Kunsthal van Nederland. Het gebouw is gelegen in het Museumpark en heeft een ingang aan de Westzeedijk tegenover het Koningin Emmaplein. Naast de Kunsthal bevindt zich het Natuurhistorisch Museum Rotterdam. Directeur tot 2000 was Wim van Krimpen. Hij werd opgevolgd door Wim Pijbes, die sinds 1996 werkzaam was bij de Kunsthal. Pijbes werd in 2008 hoofddirecteur van het Rijksmuseum in Amsterdam; Emily Ansenk... lees verder op Wikipedia

Info van Wikidata

Wikidata: Q1668856

gebouwd in 1992
een kunstmuseum
een tentoonstellingszaal

straat: Westzeedijk

beschreven op:
www.museumkaart.nl/museum/Kunsthal+...


In de pers

Er moet in Rotterdam in het toekomstige Museumpark aan de Westzeedijk een Kunsthal komen, die een internationaal geori├źnteerd tentoonstellingsprogramma biedt voor een heel breed publiek.

De KunstHAL in Rotterdam, die vorig jaar najaar werd geopend, heeft gisteren haar 100.000ste bezoeker, student Emiel Zevenhuizen uit Amsterdam, ontvangen. Hij kreeg onder meer een zeefdruk van kunstenaar G├╝nter Tuzina.

Van Wikimedia Commons

Op de kaart

Herinneringen

Zelf een herinnering aan deze plek? Deel je herinnering hier en schrijf mee aan de culturele geschiedenis van Rotterdam.