Rotterdams Publiek | plekken | Centrale Bibliotheek Rotterdam

Info van Wikidata

Wikidata: Q13439237
Wikipedia: nl.wikipedia.org/wiki/Centrale_Bibliotheek_Rotterdam

gebouwd in 1983
een bibliotheekgebouw
een bibliotheekvestiging
een hoofdvestiging
een openbare bibliotheek

straat: Hoogstraat


Afbeeldingen

Een nieuwe Centrale Bibliotheek in aanbouw op de Hoogstraat nummer 119, uit westelijke richting, vanaf de Botersloot. | 1982

Het nieuwe centrale gebouw van de gemeentelijke bibliotheek:Van boven naar beneden afgebeeld:-7192: Het interieur van het nieuwe centrale gebouw van de gemeentelijke bibliotheek aan de Hoogstraat op nr. 110 tijdens de open dag.-7193:-7194:-7195:Het exterieur van het nieuwe centrale gebouw van de gemeentelijke bibliotheek aan de Hoogstraat op nr. 110.-7196: Ter gelegenheid van de open dag speelt het muziekgezelschap Kilima Hawaïans op een van de terrassen van de gemeentelijke bibliotheek aan de Hoogstraat.-7197: | 30 juli 1983

De Gemeentebibliotheek met de markt bij de Hoogstraat. | 10 maart 1985

In de pers

Als eerste openbare bieb in Nederland heeft de centrale bibliotheek van Rotterdam de beschikking over een geautomatiseerde catalogus. De gebruikers kunnen gegevens van boeken en schrijvers opzoeken via beeldschermen die in verbinding staan met de computer. Deze beeldschermen staan op alle verdiepingen van het gebouw.

Dat de nieuwe bibliotheek een spraakmakend gebouw zal worden, staat nu al vast. Je kunt er ook niet omheen. Opvallend aan het gebouw is vooral de schuine, glazen ‘waterval’, waarachter roltrappen omhoog gaan naar de verdiepingen. Kenmerkend zijn ook de grote gele buizen (‘stofzuigerslangen’) aan de buitenkant. Ter geruststelling: die zitten er echt niet voor de versiering.

Op de kaart

Herinneringen

Zelf een herinnering aan deze plek? Deel je herinnering hier en schrijf mee aan de culturele geschiedenis van Rotterdam.