De gegevens die je op deze site tegenkomt zijn vaak door vrijwilligers bijeengebracht. Op deze pagina vind je manieren waarop ook jij een bijdrage zou kunnen leveren.

Filmladders invoeren - help je mee?

In samenwerking met Cinema Context zijn we op hetvolk.org een crowdsourceproject gestart om filmladders uit de jaren '80 in te voeren.

Als je meedoet, zie je de films en zalen die je zelf in het verleden misschien wel hebt bezocht voorbij komen. Als extraatje vragen we je van elke ladder je favoriete film op te geven, om zo de Rotterdams Publiek 80's Films Top 100 te kunnen samenstellen!

Wil je helpen? Ga dan naar het project Filmladders Rotterdam jaren '80 op hetvolk.org, lees de handleiding, maak een account aan en voer een paar ladders in!

Van eerdere decennia (tot en met de oorlog) is op Cinema Context al voorstellingsdata aanwezig - dankzij die data kun je in onze tijdmachine bijvoorbeeld al de meestgeprogrammeerde films van die jaren bekijken.

Filmwetenschappers krijgen door dit project voor het eerst ook toegang tot na-oorlogse voorstellingsgegevens en kunnen daarmee onderzoek doen naar films, genres, exploitatie van specifieke bioscopen en meer.